SDP u pismu županu: Tko će Domu za starije osobe nadoknaditi preko 880.000 izgubljenih kuna?

67

Klub vijećnika SDP Dubrovačko neretvanske županije uputio je otvoreno pismo županu Nikoli Dobroslaviću u kojem traže odgovor na pitanje tko je osoba koja će nadoknaditi preko 880.000 izgubljenih kuna kojim je FINA ovršila Dom umirovljenika Dubrovnik, kao i hitno očitovanje o poduzetim radnjama u svezi izgubljenih sporova na: Općinskom, Županijskim i Vrhovnom sudu  RH i da Županija kao osnivač utvrdi odgovornost ravnateljice Doma i UV.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Klub vijećnika SDP Dubrovačko neretvanske županije  traži Vaše hitno očitovanje na medijske natpise u Dubrovačkom vjesniku.

Na protekloj sjednici Županijske Skupštine Dubrovačko-neretvanske vijećnica SDP-a Kristina Ćurčija postavila je pitanje u svezi sudskog procesa koji je pokrenut od strane Doma za starije osobe Dubrovnik i izvođača radova  na istom.

Vaš odgovor je bio da sudski proces postoji i da će ravnateljica ako ga izgubi snositi posljedice poradi loše odluke. Kako do dana današnjeg vijećnica odgovor nije dobila, a prema natpisima u medijima sudski procesi su završeni i izgubljeni, a šteta je nastala u iznosu većem od 880.000 kuna što potvrđuje i članak u Dubrovačkom vijesniku broj 3483 od 04.11.2017.g. u kojem jasno stoji da je u travnju 2017.g. FINA ovršila račun Doma za iznos od 881.583,55 kuna.

U isto vrijeme predstavnici Županije (koje ste Vi imenovali) u istom ovom domu sazivaju hitnu sjednicu, nije valjda stoga što namjeravaju izabrati za novog ravnatelja sadašnju ravnateljicu,  koja u veljači 2018.g. ispunjava uvjete za punu mirovinu,  a ne znamo što su odlučili o izgubljenim sporovima jer bi im to trebao biti prioritet.

Temeljem svega navedenog tražimo Vaše hitno očitovanje o poduzetim radnjama u svezi izgubljenih sporova na: Općinskom, Županijskim i Vrhovnom sudu  RH.
Tko je osoba koja će nadoknaditi preko 880.000 izgubljenih kuna, možda umirovljenici u domu, ili to namjeravate uvrstiti u rebalans proračuna pa nekom drugom iz proračuna oduzeti kako biste podmirili nečiju osobnu odluku?

Zašto do dana današnjeg niste odgovorili na postavljeno pitanje vijećnici, zašto javno šutite o završenim procesima pred javnošću?Odgovornost UV je (koliko nam je poznato) od 200.000,00 do 500.000 kuna , a iznad toga je Vaša tj  Županijske Skupštine koju o događanjima niste izvijestili ni u svom izvješću o radu, a ni u medijskim nastupima.

Jeli ova ravnateljica i UV prekršilo svoje ovlasti ulazeći u ovaj spor ili ste svo vrijeme za njega  znali i šutali?
Temeljem navedenog tražimo da Županija kao osnivač utvrdi odgovornost ravnateljice i UV.

Molimo Vaše žurne odgovore kako bismo ako je potrebno u cijeli ovaj slučaj uključili i druge državne institucije”. 

Klub vijećnika SDP-a DNŽ

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *