SENZACIJA U MAKSIMIRU: Dinamo izbacio momčad vrijednu 820 milijuna eura iz osmine finala Europske lige

582

Kako opisati ovo čudo?

Noć za pamćenje na Maksimiru. Kao što su generacije navijača Dinama slušale o onoj pobjedi nad Leedsom kada je hrvatski prvak osvojio Kup velesajamskih gradova, tako će se godinama pripovijedati o ovoj povijesnoj maksimirskoj noći kada je pao Jose Mourinho i njegov Tottenham.

Bila je to klasična engleska priča uoči utakmice.

Englezi su su u potpunosti podcijenili Dinamo nakon pobjede od 2-0 u prvoj utakmici. I da, bilo je jako teško vjerovati da ‘modri’ mogu proći dalje. Ali taj podcjenjivački tretman nije baš nitko zaslužio.

Engleski novinari na presici uoči uzvrata nisu ni doživjeli ‘modre’, računali su da su Spursi u četvrtfinalu pa su postavili jedno jedino pitanje u vezi utakmice.

Tottenham je izgledao kao engleski drugoligaš, a ne momčad od 820 milijuna eura, osma najvrjednija na svijetu uz brojne zvijezde i uz svjetskog trenera Josea Mourinha. No hrvatska upornost i ogromno srce je prevladalo novac.

I što se dogodi? Dinamo napravi jedno od najvećih čuda u svojoj povijest i izbaci momčad vrijednu 820 milijuna eura iz osmine finala Europske lige.

Da, hrvatski prvak napravio je nevjerojatan podvig, pobijedio Tottenham 3-0 te prošao dalje. Briljantan je bio Mislav Oršić koji je utrpao hat-trick i zasjenio Tottenhamove zvjezdice poput Balea, Kanea, Lamele. Povijesna noć na Maksimiru!

Prvi je zabio u 63. minuti nakon što je primio loptu na lijevoj strani šesnaesterca, izbacio se na desnicu i projektilom probio lijeve Llorisove rašlje. Drugi je zabio u 83. na asistenciju Atiemwena. A treći? Eh, takve samo velemajstori zabijaju.

U 106. minuti primio je loptu na lijevoj strani, prošao trojicu igrača Tottenhama, došao do ruba šesnaesterca i pospremio loptu u donji desni kut za pobjedu od 3-0 i veliko čudo!

IZVOR: 24sata.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *