Šest muških osoba prekršajno sankcionirani zbog nezakonitog posjedovanja i upotrebe pirotehničkih sredstava.

92

Nastavkom kriminalističkog istraživanja policijskih službenika Policijske postaje Dubrovnik šest muških osoba u dobi od 21 do 26 godina prekršajno su sankcionirani zbog dva odvojena slučaja nezakonitog posjedovanja i upotrebe pirotehničkih sredstava.

Naime, u prvom se slučaju dvojica mladića sumnjiče  da su u popodnevnim satima 10. veljače, za vrijeme svadbene proslave, na mostu dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku, aktivirali pirotehnička sredstva tzv. bengalke s kojima su hodali kolnikom državne ceste D-8, zbog čega je došlo do zaustavljanja prometa.

U drugom se slučaju četvorica mladića sumnjiče da su u večernjim satima 27. veljače, u staroj gradskoj jezgri u Dubrovniku, također aktivirali pirotehnička sredstva čije je posjedovanje i uporaba zakonom zabranjena.

Zbog sumnje da su počinili prekršaj iz čl. 62. Zakona o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja sva šestorica mladića prekršajno su sankcionirana dok su dvojica mladića zbog zaustavljanja prometa prekršajno sankcionirani i sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

– Nakon što je Policijskoj postaji Dubrovnik sredinom travnja ove godine 37-godišnjak prijavio kazneno djelo računalne prijevare provedeno je  kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da je istu počinio 26-godišnjak i to na način da je od početka ožujka do sredine travnja s bankovnog računa oštećenog u više navrata uplaćivao novac na račun sportske kladionice. Na opisani način oštetio ga je za iznos od preko 10 tisuća kuna.

Policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *