Šest prometnih nesreća u prošlom tjednu, jedna osoba smrtno stradala

267

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 6 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba smrtno stradala, jedna osoba je teže, a četiri su lakše ozlijeđene. S materijalnom štetom zabilježene su četiti prometne nesreće.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 379 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 186 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 24 mjere poduzete su prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 17 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i 5 osoba koje su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

Od ostalih prekršaja izdvajamo 42 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja i 8 mjera poduzetih prema vozačima koji tijekom vožnje nisu imali upaljena dnevna ili kratka svjetla.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *