Sjednica Skupštine Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije

381

U središtu pozornosti jučerašnje 8. redovne sjednice Skupštine Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije bila je situacija na turističkom tržištu i odraz ukrajinske krize na turističku sezonu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Aktivnosti Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije u prošloj su godini bile su u značajnoj mjeri određene prilikama i mjerama povezanim uz pandemiju koronavirusa. Pandemija je značajno utjecala na situaciju Hrvatskoj, ali i na stanje u zemljama iz kojih nam dolaze turisti. Tako je u prvoj polovici prošle godine praktički bilo nemoguće turistički putovati, no u drugom dijelu 2021. pojedine su se zemlje počele otvarati za putovanja.

Ovogodišnja sezona donosi novi izazov – krizu u Ukrajini. Trenutačno “booking” ide, ali je usporen, no turistički djelatnici optimistično gledaju u sezonu koja je pred nama. Na dnevnom redu sjednice Skupštine našli su se i izvješće o izvršenju Programa rada Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije, te izvješće Turističkog vijeća Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije za 2021. godinu.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *