SKALINI VRAĆENI U MOKOŠICU “Hvala, gradonačelniče!”

1817

Stanovnici Mokošice bili su ogorčeni činjenicom kako su skalini pred crkvom Presvetog spasitelja nestali “preko noći”, o čemu je prvi pisao naš portal, a o čemu možete čitati ovdje

Nakon objave u medijima, pisala se i peticija, obavio se i razgovor s gradonačelnikom Matom Frankovićem. Skalini su vraćeni nazad! Onih starinskih, naravno, više nema, ali napravljeni su novi, uz rampu za invalide. Starosjedioci Mokošice ovim putem žele zahvaliti gradonačelniku i svima koji su dali svoj doprinos očuvanju tradicije.

“Hvala gradonačelniče, skalini su završeni!

Ovim putem želimo zahvaliti gradonačelniku koji nas je saslušao, shvatio i prionuo na posao da pokuša ispraviti ono što je napravljeno. Hvala Mato, hvala Blažu Pezu koji je bio svo vrijeme dio ove priče. Hvala svima koji su nas podržali peticijom i svima koji su htjeli, ali nisu morali jer je dogovor bio ekspresno postignut, kada se shvatila bit problema.

Hvala Jošku Turku, koji je bez oklijevanja dao struju i vodu meštrima kada je don Ivica Pervan rekao: “Ne dam” i “Ne može”. Hvala svima koji su bili uz nas.

Hvala ti Ivana, prva si popratila nepravdu, kao što prva i prenosiš ove riječi zahvale za ispravljeno.

Žao nam je što se politika uplela u našu priču, naše skaline, na kojima su se kroz povijest slikavale naše majke, bake, djedovi, očevi u najboljim monturama prije mise, koja je onda bila najvažniji događaj u tjednu i tako stvarali uspomene.

Skalini su novi, starih nažalost više nema. Šteta je nepovratna, ali neka ovi novi budu simbol borbe za NAŠE, simbol UPORNOSTI, PRAVDE i simbol ZAJEDNIŠTVA. Neka prkose kao dokaz da postoje zakoni, dogovori, da se povijest štuje, da je ovo društvo uređeno, nije ovo Divlji zapad. Što bi bilo kad bi svaki stranac koji posjeti Dubrovnik uzeo samo jedan kamen?! Od Dubrovnika ostao bi možda samo Gradac.

Spavajte mirno, naši očevi, dok smo živi čuvat ćemo naše i vaše, učiti djecu da svoje čuvaju, a tuđe poštuju!

Nadamo se da će se i na ovim našim novim skalinima pisati povijest.”

 

 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *