SKANDAL U DUBROVAČKOM HZMO-u! TKO JE OSOBA KOJA JE OŠTETILA UMIROVLJENIKE?

1192

Čitatelj Dubrovnik INsidera dostavio nam je kaznenu prijavu koju su umirovljenici Dubrovnika podigli protiv Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje radi osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti.

Detalje kaznene prijave prenosimo u cjelosti:

” Ovim putem podnosi se kaznena prijava protiv odgovorne osobe Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje radi osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo zlouporebe položaja i ovlasti opisano i kažnjivo po ćl.291. KZ-a i kazneno djelo zlouporabe u postupku javne nabave opisano i kažnjivo po čl.254. KZ-a.

Između 23. i 31.ožujka 2018. po narudžbi odgovorne osobe HZMO-a u Dubrovniku , obavljene su radnje na dijelu javne ceste u ulici Bana Josipa Jelačića, nezakonitim postavljanjem videonadzora, elektro instalacija i postavljena je automatska rampa sa ugrađenim betonskim stupovima, kako bi se omogućilo parkiranje trojici ‘šefova’ lokalnog HZMO-a, čime su korisnici HZMO-a umirovljenici onemogućeni u pristupu vozilom zavodu kojeg svakodnevno moraju koristiti. Tvrtka koja je izvodila nezakonite radove bio je ALMEL DUBROVNIK d.o.o. I.Zajca 5.

Pregledom internetskih stranica HZMO-a utvrđeno je da nije raspisan postupak javne nabave za izvođenje građevinskih radova, niti su predviđena sredstva za izvođenje tih radova, a niti je vidljivo da su ti radovi plaćeni iz sredstava HZMO-a. Dakle počinjena su kaznena djela na štetu države, imovine i proračunskih sredstava samih umirovljenika jer su sredstva potrošena mimo zakonom predviđenog postupka, a mirovine su ionako male, pa je tim nezakonitim činom i potrošnjom nezakonito umanjena imovina HZMO-a, što za posljedicu ima umanjenje samih mirovina.

Predlaže se nadležnom državnom odvjetništvu i odjelu krim policije provesti na zakonu predviđene radnje i utvrditi da su opisana kaznena počinjena na štetu državnih sredstava te da utvrdi tko je i iz kojih sredstava platio naznačene radove, mimo na zakonu propisanog postupka, te počinitelju  ili počiniteljima izreći kaznu sukladno zakonu.

Nezadovoljni umirovljenici Dubrovnika “

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *