SLATKE BOŽIĆNE RADIONICE U TZ GRADA DUBROVNIKA

22

Za početak Dubrovačkog zimskog festivala Turistička zajednica grada Dubrovnika pripremila je Slatke Božićne radionice, koje će se od četvrtka, 5. do nedjelje, 8. prosinca održavati u TIC-u na Pilama za sve sladokusce i sve koji žele naučiti pripremati neke nove slastice. 

Prva slatka Božićna radionica, pod nazivom Božićna bajka iz Hotela Lero, održat će se u četvrtak, 5. prosinca u 10:30 sati, kada će nam Jelena Lenac Rašica, kuharica i slastičarka Hotela Lero pokazati kako se pravi zdrava i slatka Torta od mrkve. 

Na poslijepodnevnoj radionici u četvrtak, 5. prosinca u 16 sati, popularna dubrovačka slastičarka, Lucija Tomašić Šarić, vlasnica pastićerije Mala truba naučit će nas kako napraviti i ukrasiti božićne keksiće s medom i začinima. 

Na slatkoj jutarnjoj radionici u petak, 6. prosinca, u 10:30 sati, mlada dubrovačka slastičarka s bogatim iskustvom, Erika Hauswitschka će nam pokazati izradu i ukrašavanje zdravih Božićnih keksića, bez brašna i šećera. 

Petak poslijepodne rezerviran je za svima najomiljeniju slasticu, čokoladu, kada će arhitektica Irena Bastijanić koja izrađuje čokoladu punu lokalnih mirisa i začina, održati Malu školu čokolade, radionicu namijenjenu djeci. 

U subotnje jutro od 10:30 sati, dubrovačka novinarka Silva Capurso na radionici pod nazivom Od bićerina do pjatina, predstavit će topli napitak od džina, ali i mirisni Božićni kolač koji je nastao prema klasiku Engleskom božićnom kolaču, u dubrovačkoj varijanti, s mirisima i okusima dubrovačkog kraja. 

Vlasnica pastićerije Dolce vita, Alisa Nenadić, poznata i po svom blogu Slatki život Alise Nenadić, održat će dvije radionice pod nazivom Fast & Easy. U subotu poslijepodne od 16 sati tema će biti Čokoladne hrpice sa orašastim plodovima i suhim voćem,  dok će u nedjelju ujutro od 10:30 sati tema radionice biti Kuglice sa džinom i limetom. 

Završnu slatku Božićnu radionicu u nedjelju popodne od 16 sati vodit će Erika Hauswitschka s temom Božićna torta, a odnosi se na zdravu verzija Božićne torte koja se servira nakon Božićnog ručka bez brašna, šećera, jaja i mliječnih proizvoda. 

Za sve radionice ulaz je slobodan, ali uz obveznu rezervaciju na e-mail adresu: goodfood@tzdubrovnik.hr ili na broj telefona 020 312 021, radnim danom od 8 do 16 sati. 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *