SLUČAJ GORNJE OBULJENO: Očitovali se iz Ureda predsjednika Milanovića

2140

Dubrovnik INsider je prvi prenio priču o problemima obitelji Lalić u Gornjem Obuljenu, o čemu možete čitati OVDJE.

Podsjetimo, nekoliko obitelji s ovog područja Mokošice ne mogu pristupiti svojim domovima automobilom, nego samo pješke, što znači da to nije izvedivo u slučaju potrebe za hitnom pomoći ili vatrogascima. Prije nekoliko godina upravo se zamalo dogodila tragedija. Buknuo je požar, a vatrogasci su pokušali izaći na teren, ali bezuspješno, pa su teretnim vozilom morali lomiti vrata od vodospreme kako bi pristupili na požarište.

Ante Lalić je u više navrata pokušavao kontaktirati nadležne, međutim odgovora nije bilo. Tada se obratio medijima, a potom i predsjedniku Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću i nadležnim ministarstvima. Danas se Lalić ponovo obratio našem portalu za pomoć.

-Obratili smo se predsjedniku RH, Zoranu Milanoviću i odgovor dobili u roku od pet dana. Iz ureda su nam javili kako su našu pritužbu zaprimili i proslijedili na Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, direktno na ruke ministra Davora Božinovića.  Pisali smo i državnom tajniku koji nam je odgovorio da u u ovom slučaju nadležno Ministarstvo prostornog uređenja te smo prema njegovim uputama dopis poslali u to ministarstvo te očekujemo njihov odgovor.

Lalić je kazao kako su kontaktirali i gradskog vijećnika, predsjednika DUSTR-e i kandidata za gradonačelnika Željka Raguža koji im je odgovorio kako će provjeriti informacije i povratno se javiti.

-U međuvremenu, javio nam se i profesor Igor Legaz, izrazio podršku te nam je kazao kako ima metodu rješavanja problema, kazao nam je Ante Lalić.

Dubrovnik INsider je prije još nekoliko dana uputio upite i zamolbe za rješavanje ovog problema na Grad, Vodovod, Čistoću, Upravni odjel za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu.  Međutim, jedini odgovor koji smo zaprimili jest onaj od Grada Dubrovnika iz kojeg su kazali kako će poslati djelatnike Čistoće na područje Gornjeg Obuljena. Kako kažu stanovnici, nitko iz Čistoće nije došao.

 

 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *