SLUŽBENO UPOZORENJE: Toplinski val na vrhuncu, temperature idu do 41 stupanj!

351

Iz DUZS-a je stiglo upozorenje na opasne vremenske pojave i to danas, noć pred nama i za sutra. Najavljen je toplinski val s maksimalnim temperaturama od 35 do 41 celzijevih stupnjeva.

Poruku građanima uputila je i Hrvatska gorska služba za spašavanje i napominje da i dalje nastavlja primati stranke, ali kako je ipak bolje da ih kući ne voze pripadnici neke interventne službe.

Do kraja tjedna diljem naše zemlje izdan je najviši stupanja opasnosti od toplinskog vala koji može djelovati na zdravlje. Kako su upozorili iz Državnog hidrometereološkog zavoda, vrijeme je od sredine tjedna pod utjecajem srednjeg i malo sniženog tlaka zraka, a frontalni poremećaji će nas do daljnjeg zaobilaziti. Sa zadržavanjem tople zračne mase toplina će se prema kraju tjedna akumulirati.

Preporuke liječnika uvijek su iste, samo ih se treba pridržavati. Nosite laganu, prozračnu odjeću. Izbjegavajte alkoholna pića. Uzimajte veće količine tekućine nego što je uobičajeno, imajte tekućinu dostupnu ako napuštate stan ili kuću. Sve obveze, ukoliko možete, ostavite za rano jutro ili kasnu večer.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *