STANOVNICI RIJEKE DUBROVAČKE: Ne štiti se zaštićeni krajobraz!

1870

Naši čitatelji upozoravaju na radove koje izvodi Vodovod na području Rijeke dubrovačke.

-Pohvalno je što se radi obala i put, međutim ne štiti se zaštićeni krajobraz Rijeke dubrovačke! Pogledajte kako se ruši kamen i postavlja beton. Polomili su stare kolone i mandrače. Ono što nas interesira jest hoće li preko ovog betona biti postavljen kamen kako je to izgledalo dugi niz godina i što je primjereno ovom kraju?, pitaju se stanovnici koji su nam poslali niz fotografija kako bi dokumentirali ono što govore.

Poslali smo upit na Vodovod, a njihov odgovor prenosimo u cijelosti:

Radovi na izgradnji kanalizacijskog sustava u Mokošici izvode se sukladnoj izdanoj građevinskoj dozvoli. Loše stanje postojećeg obalnog zida uzrokovano je prvenstveno djelovanjem mora i teškog prometa preko tamošnje lokalne ceste. U sklopu izrade kanalizacijskog sustava Vodovod Dubrovnik izvodi sanaciju dijela obalnog zida prema elaboratu sanacije za kojeg je ishođena suglasnost nadležne Županijske lučke uprave.

Na pitanje zašto se ne štiti zaštićeni krajobraz, iz Vodovoda nisu odgovorili. Hoće li preko betona postaviti kamen, iz Vodovoda šute, kao i na pitanje zašto su slomljene stare kolone i uništeni mandrači.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *