STAZOM DEVA! Prijavite se na tradicionalnu utrku kojom se odaje počast braniteljima Dubrovnika

224

Tradicionalna utrka se održava povodom Dana branitelja Dubrovnika i blagdana Sv.Nikole u subotu 8. prosinca od magistrale, serpentinama do Tvrđave Imperijal, čime će se na simboličan način odati počast braniteljima Dubrovnika i ljudima koji su tim opskrbnim putem donosili hranu i vodu do simbola obrane Dubrovnika – Tvrđave Imperijal.

STAZOM DEVA 2018 – Tradicionalna brdska trail trka koja se održava povodom Dana Grada Dubrovnika i Dana branitelja u subotu 8. prosinca od magistrale, serpentinama do Tvrđave Imperijal. Naziv utrke je „Stazom deva“, budući da su se devama nazivali dobrovoljci dostavljači potrepština do prve linije tokom Domovinskog rata. Utrka je bez vremenskog ograničenja pa se na utrku mogu prijaviti vrhunski trkači ali i rekreativci koji mogu prošetati do vrha.

Tehnički opis: Utrka je planinski „trail“ pri čemu natjecatelji kreću od magistrale (129 mnv) serpentinama do Muzeja branitelja (394 mnv) što čini trasu od 2,2 kilometra i 265 metra visinske razlike. Podloga je zemljana staza i makadam. Kreće se pojedinačno na kronometar s pauzom između natjecatelja od 30 sekundi. Okrjepa će biti na prvom kilometru i na cilju. Pobjednici će biti proglašeni samo u ukupnoj kategoriji za muškarce i žene.

Prijave i uplate na WWW.RACECOLLECTOR.COM (do 3.12.)
Kotizacija za ovu humanitarnu utrku je 100kn. Uključuje: organizaciju, mjerenje vremena, majcu, medalju i obrok (grah s mesom + vegan opcija).

Limit trkača: 100 osoba

Program događanja:
9:30 – 10:30 Preuzimanje startnih brojeva / na magistrali bus stanica
11:00 Start utrke
11:15 – 13:00 Doček svih natjecatelja na cilju i okrepa
13:00 – 13:15 Proglašenje pobjednika/ca

Poslije utrke povratak u Dubrovnik sa žičarom 10 kuna

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *