STRUČNA VODSTVA PO GRADU: Umjetnici iz fundusa UGD u javnom prostoru

382

Stručna vodstva po gradu pod nazivom “Umjetnici iz fundusa UGD u javnom prostoru”, Umjetnička galerija Dubrovnik organizira u sklopu programa Dubrovačkog zimskog festivala.

Posjetitelje će u dva planirana termina, u subotu 5. prosinca te u subotu, 12. prosinca voditi kustosica Umjetničke galerije Dubrovnik, Jelena Tamindžija, a zbog ograničenog broja sudionika, za vođenja se potrebno unaprijed prijaviti putem emaila: press@momad.hr.

Početak oba vođenja je u 10 sati, a posjetitelji se sastaju ispred katedrale. Vođenja uključuju razgled ostvarenja modernih umjetnika s kraja i početka 20. stoljeća i njihovo djelovanje u Dubrovniku, bilo da gradu pripadaju svojim rođenjem ili su se svojim likovnim djelovanjem istaknuli. Vodstvo bi uključivalo sljedeće lokacije: Atelje Đuro Pulitika, Meštrovićev kip Marina Držića, Bukovčev oslikani svod kazališta, i Meštrovićevo revolucionarno likovno djelovanje u gradu, Rendićev kip Ivana Gundulica i povijest naručivanja spomenika javnim ličnostima u Dubrovniku, vitraji Iva Dulčića na crkvi sv. Vlaha i povijest crkve, Stradun kao inspiracija umjetnicima. Vodstvo bi se završilo u Pilama gdje bi se detaljnije objasnio projekt Meštrovićeve transformacije ulaza u Pila i poznate skalinade u Pilama i Posatu.

Posjetitelji se pozivaju da se i na ovom događaju pridržavaju svih važećih epidemioloških mjera.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *