Sutra štrajk u 27 osnovnih i srednjih škola na području Dubrovačko neretvanske županije

220

Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod, ustraje u jednosatnom štrajku dana 28. studenoga 2018. godine. Štrajk će se održati u 27 osnovnih i srednjih škola na području Dubrovačko neretvanske županije, u kojima djeluje Sindikat, u trajanju  od 11:55 do 13.00 sati.

“Ulaskom u Štrajk želimo pokazati svoju dosljednost u cilju potrebe riješavanja problema potplaćenosti radnika u javnim službama, a time i u sustavu osnovnog i srednjeg obrazovanja.

U Sindikatu Preporod itekako smo svijeni činjenice da takva potplaćenost izaziva ozbiljne poremećaje na tržištu rada,  što za posljedicu ima već svima nam znanu pošast iseljavanja.

Konkretno, boj razrednih odjela po našim školama, u stalnom je padu, a samim tim i pojava tehnoloških viškova sve izraženija i veća.

Stoga, prvotnu ponudu Vlade za povećanjem osnovice za izračun naših plaća od 3 %, koja naše plaće vraća na razinu onih iz 2008. godine,  smatramo sramotmo, a Odluku osam sindikata javnih službi koji su u postpuku mirenja pristali na potpisivanje dodatka Temeljnom kolektivnom ugovoru na način i u iznosu 3% od 01.01.2019, te 2% tek u rujnu 2019. godine, nedostatnom i podcijenjivačkom.

Danas, deset godina od zamrzavanja naših plaća, krajnje vrijeme da se riješavanju ovog problema pristupi na ozbiljan način, a ne prihvaćanjem nekakvih „ mrvica od cca 138,00 kn „ kupuje socijalni mir. O svim našim daljnjim akcijama, biti ćete obaviješteni promtno i na vrijeme.”

Antun Vidak

Županijski povjerenik

Sindikat Preporod

Dubrovačko neretvanska županija

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *