Suvenir vrijedan vaše pažnje: “Biser Jadrana”

479

U mnoštvu jeftinih made in china suvenira, plastike i kiča, izdvajamo suvenir koji plijeni pažnju.

„Školjka je zamisao i realizacija našeg zaposlenika, samoukog kipara minijaturiste Darija Dodiga zvanog Kaktus. Školjku je „kao miraz“unio u udrugu, a suvenir izrađuju naši zaposlenici. Maketa Grada je od gipsa, a školjka od poliestera.“, rekao nam je Ante Puljević, predsjednik metkovske udruge „Prijatelj“ koja okuplja osobe s invaliditetom.

Suvenir pod nazivom „Biser Jadrana“ je svakako suvenir koji bi se trebao naći na policama naših suvenirnica.

Udruga „Prijatelj“ je neprofitna i nevladina udruga koja obavlja socijalno-humanitarne djelatnosti od važnosti za osobe s invaliditetom, a osnovana je 2003.u Metkoviću. U udruzi žele doprinositi izgradnji društveno gospodarskog sustava u kojem će se osobe s invaliditetom tretirati tako da će se i u radu i u socijalnoj skrbi uvažavati njihove potrebe i poštovati njihovo ljudsko dostojanstvo.

Podsjetimo, osobe s invaliditetom okupljene oko ove udruge izrađuju preko 300 različitih suvenira od gline, gipsa, parafina i drveta različite tematike. Ono što je nesvakidašnje jest kako su ovi divni ljudi osnovali i Zakladu „Neretvansko srce“ kojoj su najveći donatori sami zaposlenici. Naime, rukovode se devizom kako je i njima netko pomogao, pa je red da i oni nekome pomognu, pa tako odvajaju po 100 kuna mjesečno za fond iz kojeg se pomažu potrebiti.

Mogli bi pisati o ovoj udruzi svaki dan, toliko to zavrjeđuju. Još jednom, bravo Metkovčani, bravo vrijedni ljudi!

Svi vi koji želite imati ovaj suvenir u svom domu ili ga nekome pokloniti, nazovite 095 680 09 01ili  posjetite njihovu stranicu: http://www.uosim.hr.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *