Tereza Kesovija: ‘Svaka pjesma koju sam otpjevala Konavlima ili Dubrovniku svaki me put gane’

248

U razgovoru za Jutarnji list naša glazbena diva Tereza Kesovija prisjetila se radosnih trenutaka svoje bogate karijere, ali i teških bolesti s kojima se suočila pa je i svom kolegi Oliveru Dragojeviću poslala znakovitu poruku.

‘U više navrata bila sam teško bolesna, ali nisi ni svjestan koliko imaš snage. Zato govoreći o Oliveru, vjerujem u njega. Vjerujem u tu snagu koju on ima, ako je želi izvući iz sebe, onda će i uspjeti. A ako ne želi, ako želi obilježiti i na taj način svoje prisustvo na ovom svijetu, onda će napraviti glupost i bolestan otići na scenu. Pa će onda skončati na sceni, ili van scene, ili će ga Bog poštedjeti’, rekla je Tereza za Jutarnji list i naglasila kako ne bi voljela da se to dogodi, ali ako je to pjevačeva želja, da će tako i biti.

Kad bi birala pjesmu koja je najbolje opisuje, to bi bila ona o Dubrovniku ili Konavlima.

– Ne moram tražiti izvan tog mog mikroraja, koji je moje kraljevstvo. Svaka pjesma koju sam otpjevala Konavlima ili Dubrovniku svaki me put gane i u svakoj od tih pjesama ja sam na Stradunu ili šećem Konavoskim poljem i tjeram krave i magarce, jer željela sam uvijek u životu biti na selu. A odveo me put na drugu stranu, iako nisam priželjkivala takav rasplet. Zato ja bježim u mislima, i to možda i jest tajna tog svega što smo izrekli, što ja živim u jednoj pastorali, u jednom svijetu koji želim približiti ljudima na jedan svoj način. To sam ja i svaka moja pjesma je tu negdje, pa i ‘Moja posljednja i prva ljubavi’. To treba staviti u jedan prostor u kojem si živio i bio sretan – zaključila je.

Članak u cijelosti pročitajte OVDJE.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *