Sve je spremno za tradicionalnu novogodišnju utrku DURUN10K

419

Četvrta međunarodna ulična utrka DuRun10K, posljednji događaj ovogodišnjeg Zimskog festivala, održat će se pod pokroviteljstvom Grada Dubrovnika i Turističke zajednice Grada, na sam dan Nove godine, tj. u ponedjeljak, 1. siječnja 2018.

Utrka počinje na Stradunu, u dva kruga u smjeru:  Ploče – Viktorija – ulica Petra Krešimira IV , Vatrogasci,   Iza Grada, Pile , Stradun. Organizatori utrke unaprijed zahvaljuju i najljepše mole za razumijevanje i strpljenje svih stanovnika i posjetitelja Grada zbog potrebe zatvaranja cestovnog prometa.

IV međunarodna ulična utrka DuRun10K i ove će  godine, kao i svake do sada,  započeti ceremonijom paljenja baklje za mir, koja će iz Dubrovnika tijekom godine obići preko 130 zemalja u kojima djeluje svjetski pokret PEACE RUN. Nakon Himne mira prije same utrke, baklju za 2018. godinu  zapalit će i poslati na put oko svijeta  gospar Mato Franković, gradonačelnik Grada Dubrovnika. Dubrovnik i na ovaj simbolični način iskazuje svoje tisućljetno divljenje slobodi i miru i još jednom šalje u svijet poziv za mir i slobodu svakog čovjeka.Na utrci se očekuje sudjelovanje preko 200 trkača iz 8 zemalja.

Iz gradske uprave napominju da će na dan 1. siječnja 2018. godine od 13:50 do 15:30 vrijediti zabrana prometovanja svim vozilima, osim interventnim, na području sljedećih ulica: Frana Supila, Petra Krešimira IV. i Iza Grada, kao i na dijelu Zagrebačke ulice od ulaza u javnu garažu do spoja s Ulicom Petra Krešimira IV.

Utrka počinje u 14:00 sati sa startom na Stradunu,  a trče se dva kruga u smjeru Ploče – Viktorija – Ulica Petra Krešimira IV. – Vatrogasci – Iza Grada – Pile – Stradun.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *