TEO ANDRIĆ: Kažete da ne poštujemo struku, pa jesu li ovo projektirali čobani ili priznati stručnjaci?

1311

Na današnjoj tematskoj sjednici na Županijskoj skupštini o Centru za gospodarenje otpadom u Dubrovačkom primorju za riječ se javio i vijećnik HDZ-a Teo Andrić:

-Nije mi jasno zašto uopće ovdje danas stojimo i zašto imamo ovu tematsku sjednicu kad se oko naslova te sjednice svi slažemo. Govorimo o trasiranju. Sad bi vi treće trasiranje, dokazalo bi da se Lučino Razdolje nalazi u trećoj zoni vodozaštite i to nitko ne spori. Tamo imamo krš, to znamo. Pije li krš vodu, naravno da pije. To nitko ne spori, je li župan rekao da to nije tako, krš je kao spužva. Ali, kad govorimo o CGO, onda na toj spužvi postoji čaša i postoji zatvoreni sustav iz kojega se voda ne prelijeva. Ne govorimo o odlagalištu otpada nego o Centru. Govorimo o onome što se može dogoditi, ali može sutra biti i potres, a ako ćemo tako razmišljati onda nemojmo ništa nikad u životu graditi. Zašto postoji kanalizacija, napravljena je u Dubrovniku u 15. stoljeću, da bi zaštitili sebe i svoje zdravlje. Centar upravo zato i gradimo, da bi makli od sebe smeće, da bi živjeli po ekološkim standardima. Kažete da mi ne poštujemo struku, pa tko je ovo projektirao, jesu li čobani ili neki stručnjaci? Priznati u ovoj državi, koji rade u privatnim firmama ili ministarstvima? I vi nađete Iva Lučića, moga prvog rođaka koji kaže u našoj županiji ne postoji mjesto u županiji na kojem bi se mogao raditi CGO. Ali, zakon kaže da ga treba raditi. Naša pamet nalaže da ga treba raditi, inače nećemo imati gdje s otpadom pa ćemo imati napuljski scenarij. Treba odogovoriti pravilno na izazove. Najlakše je reći nema mjesta i vozit ćemo u Split. Bit priče je u životu i u poslu da se donesu odluke koje su nekad i teške, ali netko je mora donijeti.

Nakon izlaganja gospodina Dupera, moram reći da mi se čini da je ovo upravo politikanstvo. Kažete da vas je izabrao narod, a tko je izabrao nas? Nas je isto izabrao narod i to osam puta više nego vas!, kazao je Andrić.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *