Terenska nastava u Poduzetničkom inkubatoru Ploče

87

Učenici 1. razreda Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića Ploče, u cilju objedinjavanja teorijskog dijela nastave s praktičnom, u pratnji ravnateljice Ine Žderić i profesorica Maje Štrbić i Ine Plećaš posjetili su Poduzetnički inkubator Ploče.  Posjet inkubatoru je dio terenske nastave predmeta „Poznavanje robe i prehrane“ i fakultativne nastave „Proizvodnja i prerada hrane i pića“.

U sklopu obilaska, učenicima su prezentirane inkubacijske i savjetodavne usluge Centra za poduzetništvo DNŽ i poduzetničkih inkubatora te njihova važnost u pružanju podrške poduzetnicima pri pokretanju i razvijanju poslovanja. Također, učenici su imali priliku posjetiti poslovne prostorije poduzetnika koji djeluju u sklopu inkubatora. Poseban naglasak posjetu dan je u obilasku proizvodnih pogona u korištenju tvrtke Okusi Neretve i OPG-a Happy Citrus. Prisutnima je prezentiran početak djelovanja proizvodne djelatnosti, najnoviji rezultati poslovanja i ulaganja te važnost proaktivnog poduzetničkog promišljanja tijekom rasta i razvoja.  Svi učenici imali su priliku kušati zdrave napitke iz široke palete sokova od aronije, jabuke, mandarine, šipka i soka od divljeg šipka.

Veseli nas nastavak suradnje sa srednjim školama u namjeri povezivanja poduzetničke potporne institucije i obrazovnih institucija sa zajedničkim ciljem promocije i jačanja poduzetništva na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *