Testiranje djece moglo bi krenuti za desetak dana? Negativni bi ostali u razredu

215

Sve više učenika i razreda je u izolaciji, a nitko nije zadovoljan “C modelom” nastave, onim koji se provodi online. Kako bi se izbjegao, uskoro bi roditelji mogli dobiti brzi test svaki tjedan pa djeca ne bi išla u samoizolaciju.

S testiranjem djece, navodi Dnevnik Nove TV, moglo bi se krenuti za desetak dana, a prema tome bi samo zaražena djeca morala ostati kod kuće. Prije implementacije, potrebno je sve logistički pripremiti i škole opremiti milijunima testova.

– Da se ti testovi podjele učenicima, njihovim roditeljima. Da ih se primjerice ponedjeljkom, prije nego odu školu, brzoantigenski provjeri njihovo stanje. Oni svi koji bi bili negativni, ne bi automatski išli u samoizolaciju nego bi kao negativni ostali u razredu – pojasnio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

U Hrvatskoj je zaraženo ili u samoizolaciji gotovo 30.000 djece, najviše osnovnoškolaca, a zaraženi su i učitelji. Cijepljeno je više od 60.000 djece, najviše onih od 15 do 19 godina, a najmanje od pet do 11. Prema novim pravilima, u samoizolaciju ne moraju cijepljena djeca, kao ni preboljela i cijepljena jednom dozom, bez obzira na to kad su se cijepili.

– Tu se radi o 30 posto mladih koji je primilo barem jednu dozu cijepljenja, znači da će negdje ova oslobađanja od samoizolacije biti jako važna jer će se nastava moći nastaviti u učionici – kaže zamjenica ravnatelja HZJZ-a Ivana Pavić Šimetin.

vecernji.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *