THOMPSON ODGOVORIO PUPOVCU: U Hrvatskoj se sve pomalo mijenja ali jedino mržnja prema ovoj zemlji i njezinim braniteljima, ne!

1080

Pjevač Marko Perković Thompson objavio je status na Facebooku u kojem je odgovorio na jučerašnje komentare čelnika SDSS-a Milorada Pupovca.

Pupovac je na konferenciji za medije Srpskog narodnog vijeća govorio o govoru mržnje i nasilju prema Srbima u Hrvatskoj.

U tom kontekstu spomenuo je i Marka Perkovića Thompsona. Sada se o svemu oglasio i Thompson na Facebooku gdje je Pupovca nazvao etnobiznismenom. Poručio je kako on osobno nije mrzitelj.

“Etnobiznismen Pupovac”

“U Hrvatskoj se sve pomalo mijenja ali jedino mržnja prema ovoj zemlji i njezinim braniteljima, ne. Po tko zna koji put, najpoznatiji etnobiznismen i monopolist na pitanja stradanja i boli, malo drhtavim glasom a malo stankama između riječi koje traju nekad i dulje od životnog vijeka nekih organizama, s prljavom namjerom, preko leđa hrvatskih branitelja, očito pokušava učiniti ono, što njegovi sunarodnjaci i pola njegove stranke, nije uspjelo učiniti u ratu”, piše Thompson.

“Thompson nije mrzitelj”

“Da je Marko Perković Thompson, uistinu mrzitelj, tada bi dok je nosio pušku na ramenu, tu istu mržnju prakticirao, a nije. Možda ovom društvu doista treba biblijskih 40 godina da postane svjesno sebe i otrese sa svojih leđa i duše podanički mentalni sklop, ali zasigurno bi već trebao doći kraj pokušajima da se nezadovoljstvo i bijes zbog toga jer u ratu nisu uspjeli ubiti Hrvatsku, prikriva lažnom borbom protiv mržnje i promoviranjem zabrana svih onih simbola pod kojima je ova zemlja i ovaj narod spašen od četničkog zla dok se istodobno od strane istih, promoviraju simboli i znakovi pod kojima je počinjeno neviđeno zlo nad hrvatskim narodom”, stoji u objavi na Thompsonovoj službenoj Facebook stranici.

“Mržnju će pronaći u svojim redovima”

“Da li nečiste, koji nikad nisu prihvatili ovu zemlju a kojima je ova zemlja ipak pružila ruku dodatno mori i činjenica da u toj obrani nismo posezali za onim istim sredstvima koje je koljački agresor koristio kao uobičajeno sredstvo, te da smo ih u svojoj obrani vojnički, muški porazili i moralno ponizili? Ako traže mržnju prvo neka je traže u svojim redovima, jer tamo će je i naći”, navodi se u objavi.

“ZDS ne možemo gledati samo u svjetlu NDH”

“Sudovi su presudili. Svojim bijesom zbog jasnog stava da se izraz Za Dom Spremni, ne može samo sagledavati u svjetlu NDH nego i pravedne borbe protiv srpskog agresora, kako je sud naveo, te nepoštivanjem takvog utvrđenja, samo se pokazuje da nečisti ne poštuju ni ovu zemlju”, stoji u Thompsonovoj objavi.

“A zemlja koja podilazi onima koji je ne poštuju te koji svakom svojom riječju pokazuju da bi i opet bili na strani onih koji su jednom na nju krenuli ognjem i nožem, nema budućnosti. Sve je na tebi, moj Narode”.

“P.S. Na slici je naslovnica tjednika srpskih novosti SNV-a broj 750 na kojoj je prikazano klanje srpom Marka Perkovića Thompsona te se je kao takav prodavao na svim kioscima u Republici Hrvatskoj”, zaključuje se u statusu potpisanom s “Menadžment M.P.Thompsona”.

Ustavni sud je rekao da je ‘Za dom spremni’ ustaški pozdrav

Treba reći kako je Ustavni sud reagirao povodom presude Vrhovnog prekršajnog suda koju Thompson spominje i zaključio kako ZDS doista je ustaški pozdrav koji nije u skladu s Ustavom.

“U odnosu na pozdrav ‘Za dom spremni’, Ustavni sud u nekoliko je svojih odluka izrazio jasno stajalište da je riječ o ustaškom pozdravu NDH te da taj pozdrav nije u skladu s Ustavom RH”, piše na kraju priopćenja koje potpisuje predsjednik Miroslav Šeparović.

U Hrvatskoj se sve pomalo mijenja ali jedino mržnja prema ovoj zemlji i njezinim braniteljima, ne.

Po tko zna koji put,…

Objavljuje Marko Perković ThompsonUtorak, 13. travnja 2021.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *