Ovog ponedjeljka Tihana nam donosi pravu poslasticu, prikladnu za današnji praznik. Čokoladna veganska torta sjest će dobro na vašu dušu i nepce.
ČOKOLADNA VEGANSKA TORTA
SASTOJCI:
75 g kakao praha
350 g sojinog mlijeka
150 g brašna
1/2 praška za pecivo
ribana korica naranče
150 g šećera
POSTUPAK:
Kakao prah i šećer potrebno je izmiješati kako bi se razbile grudice te u tu smjesu doliti mlijeko. Kad ste dodali mlijeko, umiješajte brašno i prašak za pecivo, rum i koricu naranče. AKo vam se smjesa čini pregustom, možete dodati malo vode ili mlijeka. Kada ste zadovoljni smjesom, izlijte je u kalup za pečenje i pecite 35 minuta na 200 stupnjava. Ovo je osnovni recept u koji možete dodavati još neke sastojke po želji.
Dobar vam tek!