Tihanina kuhinja: Okruglice od njegovog veličanstva slanutka, u umaku od rajčice i sojinog vrhnja

123

Zbog bogate zalihe prehrambenih vlakana slanutak je odličan dodatak zdravom načinu prehrane. Pomaže u snižavanju kolesterola, čuva srce i održava zdravu razinu šećera u krvi. Ako želite obogatiti svoju prehranu, ovu mahunarku obavezno uvrstite u jelovnik i isprobajte recept za ukusne veganske okruglice od slanutka. Možete ih pržiti u ulju ili peći na papiru za pečenje u pećnici.

Za ove ukusne okruglice potreban vam je već skuhan i dobro, od vode procijeđen slanutak. Često, u nedostatku vremena, koristim onaj iz konzerve koji je potrebno dobro isprati pod mlazom vode. Slanutku dodajte luk, papar, sol, bio vegetu, malo senfa, laneno brašno. Laneno brašno možete i sami napraviti tako da lanene sjemenke sameljete u mlincu za kavu.

Stavite dvije velike žlice brašna na jednu konzervu slanutka od 400 grama. Ubacite sve sastojke u multipraktik ili blender, od dobivene smjese oblikujte okruglice, uvaljajte ih u krušne mrvice i ubacite u dobro zagrijano ulje. Zdravija varijante je svakako peći ih na pek papir 20 minuta.

U umak od rajčice dodajte sojino vrhnje koje možete kupiti u svim trgovinama zdrave prehrane ili u supermarketima na odjelima zdrave hrane. Uz ove okruglice odlično ide pire od krumpira. Umjesto maslaca koristim maslinovo ulje i neko biljno mlijeko (sojino, bademovo, zobeno, rižino), sol, malo češnjaka u prahu i nutritivnog kvasca koji je odličan izvor minerala i vitamina B kompleksa.

Komentari




Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *