TOMISLAV DUMANČIĆ : ‘Čast mi je i izazov biti novi predsjednik VK Jug’

115

Tomislav Dumančić novi je predsjednik Vaterpolskog kluba Jug Croatia osiguranje. Dumančić koji je posljednjih godina bio dopredsjednik kluba, naslijedio je Lukšu Jakobušića, koji je predsjedništvo u klubu preuzeo krajem 2013. godine. Nakon što se prve dvije godine njegovog mandata gledalo u leđa riječkom Primorju, u sezoni 2015/16 osvojilo se sve što se osvojiti moglo, počevši od Kupa Hrvatske, preko osvajanja Regionalne lige i Prvenstva Hrvatske do fantastičnog trijumfa u Ligi prvaka u hramu vaterpola, budimpeštanskom Margitszigetu. Sezona iz snova zaključena je osvajanjem naslova pobjednika Superkupa Europe.

Razgovarali smo s Dumančićem koji nam je kazao da se nada da će opravdati ukazano povjerenje te da će uspješno nastaviti broditi.

– Čast mi je i izazov biti novi predsjednik VK Jug. To je i obveza i čast – kazao je.  

Dumančić je zadnje četiri godine zajedno sa Željanom Konsuom i Perom Kulašem bio dopredsjednik, dok je Lukša Jakobušić bio predsjednik kluba. Sad su samo pozicije zamijenile. Jakobušić je sada dopredsjednik skupa sa Konsuom i Kulašem. 

Dumančić tvrdi kako Jug dugi niz godina radi dobro, što pokazuju i silni osvojeni trofeji.

– Kao što se ima kontinuitet sa svim uzrastima u našim kategorijama tako postoji i kontinuitet rada u upravi. Da bi se došlo do mjesta predsjednika svi predsjednici su prošli razne odbore unutar kluba, pa bili članovi uprave, te su tek onda postali predsjednici-kazao je novi predsjednik VK JUG te nastavio:

 – U onom trenutku kad se upoznaju sa svime, a možemo reći i što je bivši trener rekao ‘kad budu spremni dati emocije i više od toga postaju predsjednici’. 

Naglasio je kako Jug ima kontinuitet i to ih čini drugačijim od ostalih klubova.

– Mnogi klubovi bljesnu par godina jer se pojavi sponzor, jedan čovjek, koji malo pomogne i malo nestanu, a mi smo tu – ponosan je novi predsjednik.

Igrače, ali i upravu kluba ove godine čekaju Regionalna liga, Prvenstvo Hrvatske, Kup Hrvatske i Europska liga.

– Ove godine će to biti drugačiji sistem natjecanja .Drugačiji iz razloga jer su dvije grupe po osam klubova i imat ćemo više utakmica nego lani. Final Six je bio prošle godine, sad je Final Eight na redu. Cilj nam je biti  uspješni u svim ligama i natjecanjima, i ono što je postavljeno kao cilj su tri trofeja Regionalna liga, Prvenstvo Hrvatske i Kup Hrvatske – zaključio je novoizabrani predsjednik VK Jug, Tomislav Dumančić.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *