Tradicionalno Duhovsko hodočašće na Sniježnicu

485

 

Piše: Stijepo Brailo

Tradicionalno Duhovsko hodočašće na vrh Sniježnice održano je u subotu 3. lipnja. U ranim jutarnjim satima, još prije šest, stizali su prvi hodočasnici u selo Kunu, odakle su kamenitim stazama krenuli prema vrhu planine na zavjetni dan u slavu Duha Svetoga. Najveća grupa bila je uz svećenike koji su molili uz postaje na kojima se nalaze križevi i natpisi sedam darova Duha Svetoga.

Unatoč nestabilnom vremenu tridesetak vjernika sudjelovalo je na euharistijskom slavlju ispred crkvice sv. Ilije na vrhu Sniježnice i blagoslovu polja. Misno slavlje predslavio je don Hrvoje Zaninović, župnik župa Pridvorje i Dubravka, uz koncelebraciju fra Ivice Kyrila Pavlovića, predstojnika samostana sv. Vlaha u Pridvorju.

Uz ugodno druženje i osvježenje jelom i pićem nakon mise i s pogledom na prekrasno Konavosko polje vrijeme je brzo prošlo. Trebalo je krenuti natrag jer su tmurni oblaci pripremali kišu. Hodočasnici su se sretno vratili, a posebno zadovoljstvo izrazili su oni koji su prvi put bili na vrhu uz želju da se i dogodine okupe na istom mjestu.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *