TREĆI ROĐENDAN ‘LAPADSKOG SRCA’ Gradonačelnik čestitao malih humanitarcima OŠ Lapad

713

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i privremeni pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić sudjelovali su u ponedjeljak na obilježavanju trećeg rođendana humanitarno-volonterskog kluba učenika OŠ Lapad „Lapadsko srce“.

Uz čestitke povodom tri godine aktivnog rada „Lapadskog srca“ gradonačelnik Franković učenicima i voditeljicama je zahvalio na promicanju volonterstva i humanitarnog rada poručivši da svatko od nas „tko odvaja svoje slobodno vrijeme kako bi pomogao drugima puno radi za potrebite i društvo u cjelini“.

Klub učenika „Lapadsko srce“ djeluje pri Osnovnoj školi Lapad, a svoju aktivnost započeli su u školskoj godini 2014./2015. na inicijativu magistre socijalne pedagogije Ivane Klarić Ivančić i profesorice hrvatskog jezika Sandre Merdžan, koje su ujedno i koordinatorice kluba. Uz njih i učenike klub podržavaju roditelji pa čak i bivši učenici škole, danas srednjoškolci.

Dosadašnje aktivnosti Kluba, između ostalih, uključivale su humanitarne akcije za domove umirovljenika, dječji odjel Opće bolnice, udrugu Dva skalina, azil za napuštene životinje na Zakovici, a lapadski mališani sudjelovali su i u akciji “Kap vode – ocean ljubavi” za pomoć djeci Afrike.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *