Tri nova dječja igrališta za pločanske mališane

235

Grad Ploče kreće s realizacijom tri nova dječja igrališta. Projekti su već spremni te se priprema natječajna dokumentacija za izvođača radova. Ovim investicijama pločanski mališani dobit će nova mjesta za igru i aktivnosti, a definirane lokacije za nova igrališta su:

 

  • Stablina – na poziciji Stablinske ulice (uz nogometno igralište, neposredno pred ulaz u zapadni tunel)
  • Ulica Tina Ujevića (ispred srednje škole, a uz postojeću višedesetljetnu kostelu čija će krošnja služiti kao prirodan hlad igralištu)
  • Srednja Birina, Staševačka ulica

 

Prvo u realizaciju ide igralište u Stablini koje će biti gotovo do ljeta, a do kraja godine preostala dva. 

„Realizacijom nova tri igrališta još više podižemo standard, kako u sadržajima za djecu i mlade obitelji, tako i u samoj izvedbi igrališta. Ciljali smo lokacije na kojima  ovakav sadržaj nedostaje i na kojima će se idealno uklopiti. U budućnosti ćemo detektirati, vjerujemo, i neke nove lokacije, a prvo novo igralište, ono u Stablini, bit će u funkciji kroz četiri mjeseca“, poručili su iz Gradske uprave. 

Ono na čemu je Grad posebno inzistirao prilikom projektiranja jesu sigurnosni uvjeti na igralištima (ograde, podloge od kombinacija lijevane gume i riječnog oblutka) te hortikultura za lijepu vizuru i hladovinu, kao i komunalna oprema za djecu i roditelje koji će koristiti prostore novih dječjih igrališta.

 
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *