TRIBINA UDRUGE FRANAK U DUBROVNIKU

206

Udruga Franak zbog velikog interesa građana, koji su imali, ili još uvijek imaju, potrošačke, stambene ili auto kredite vezane uz valutu švicarski franak, organizira tribine i savjetovanja za građane diljem Hrvatske na temu Presude Visokoga trgovačkog suda Republike Hrvatske u kolektivnoj presudi protiv 8 banaka (što znači kolektivna presuda u slučaju franak, tko prema njoj ima pravo na tužbu, ništetnost ugovora,ništetnost ugovornih odredaba,  pravna pitanja: konverzija, ništetnost ugovora, zastara za eurske i kunske kredite,  zastara potraživanja za CHF kredite,  potrebna dokumentacija za tužbe,  revizije banaka…)

U subotu, 6. listopada, Udruga Franak, na temu Presude Visokoga trgovačkog suda Republike Hrvatske u kolektivnoj presudi protiv 8 banaka, organizira tribinu u Dubrovniku, od 18 sati, u Grand Hotelu Park (velika konferencijska dvorana), na adresi Šetalište kralja Zvonimira 39.

Ukratko o presudi Visokoga trgovačkog suda Republike Hrvatske.

Presuda VTS RH je donesena 13. lipnja 2014. za nepoštenu promjenjivu kamatnu stopu za 7 banaka te 14. lipnja 2018. i za Sberbank.

  1. lipnja 2018. VTS RH je presudio da je i valutna klauzula CHF nepoštena i ništetna u ugovorima koji su ugovoreni u svih 8 banaka, RBA, PBZ-u, ZABA-i, Sberbank (bivša Volksbank), Addiko bank (bivša Hypo i Slavonska banka), OTP Bank, Erste banka i Splitska banka te je istoga datuma presuđeno i da je nepoštena i ništetna ugovorena promjenjiva kamatna stopa u Sberbank. Ta presuda obvezujuća je za sve sudove u RH, za potrošačke ugovore i prema 8 osuđenih banaka te u privatnim sudskim procesima oni moraju na temelju kolektivne presude presuditi i za pojedinačne ugovore iste nepoštene ugovorne odredbe.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *