Turistička i ugostiteljska škola do prije pet dana nije imala profesora engleskog jezika za pojedine razrede

5498

Turistička i ugostiteljska škola u Dubrovniku ima dugu povijest djelovanja, postoji više od pola stoljeća, a iz nje su potekli brojni vrhunski kuhari, konobari, slastičari, turistički djelatnici i današnji menageri. Stoga nas je čudila informacija koju smo dobili, kako pojedini razredi od početka nastavne godine, 3.rujna uopće nemaju satove engleskog jezika jer NEMA PROFESORA KOJI BI PREDAVAO.

Poslali smo upit ravnatelju Antunu Perušini, koji nam je odgovorio: “Škola je uputila potrebu za nastavnikom/com engleskog jezika Uredu državne uprave 22. kolovoza 2018. i dobila odgovor 28.kolovoza 2018. da u svojoj evidenciji nemaju traženog nastavnika te nas uputila da navedeno radno mjesto popunimo sukladno čl. 107. Zakona o odgoju i obrazovanju.
Škola je 3. rujna raspisala natječaj za nastavnika engleskog jezika i na školskom odboru 19.rujna primila nastavnicu engleskog jezika koja je jedina imala uvjete, a stalno mjesto boravka joj je u Metkoviću..
Napominjemo da smo u međuvremenu pokušavali navedeni nedostatak tog izuzetno deficitarnog zanimanja riješiti na način da smo kontaktirali osnovne i srednje škole da nam upute nekog od nastavnika koji nema punu normu, nažalost bez uspjeha.
Svi propušteni sati biti će nadoknađeni kako učenici ne bi bili oštećeni, a program u potpunosti odrađen.”

Ono što se nameće kao dodatno pitanje jest zašto se tek desetak dana prije početka nastave tražio profesor tako važnog predmeta za sve učenike, a poglavito one koji će se sutra baviti ugostiteljstvom? Zbog nepronalaženja profesora engleskog jezika prije početka nastavne godine, djeca će morati nadoknađivati propuštenu satnicu i ostajati duže na nastavi.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *