U jučerašnjoj prometnoj nesreći teže je ozlijeđen 20-godišnji motociklist

316

U jučerašnjoj prometnoj nesreći koja se oko 14.40 sati dogodila u Dalmatinskoj ulici u Dubrovniku teže je ozlijeđen 20-godišnji motociklist.

Naime, 39-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registracijskih oznaka je prilikom uključivanja na Dalmatinsku ulicu oduzeo prednost prolaska motociklu dubrovačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao spomenuti 20-godišnjak, uslijed čega je došlo do udara i pada motocikliste koji je zbog težih ozljeda zadržan na liječenju u dubrovačkoj bolnici.

Policija protiv 39-godišnjeg vozača osobnog vozila podnosi kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće.

Tijekom jučerašnjeg dana pet je osoba u dva odvojena slučaja spriječeno u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice.

U prvom se slučaju radi o albanskom državljaninu koji je od strane policijskih službenika zatečen na području autobusnog kolodvora u Dubrovniku, a za kojeg je utvrđeno da je, prethodno tog dana, nezakonito ušao u RH iz pravca Crne Gore i to preko brda Debeli Brijeg.

U drugom se slučaju radi o četvero turskih državljana koje su policijski službenici uočili prilikom nezakonitog prelaska granice iz pravca Crne Gore preko brda Košare u Konavlima. Tijekom kriminalističkog istraživanja kod jednog od njih pronađen je krivotvoreni novac, odnosno deset krivotvorenih novčanica u apoenima od 100 dolara. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenja novca turski je državljanin uz kaznenu prijavu doveden pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, a ostaloj četvorici stranih državljana određena je dvogodišnja zabrana ulaska i boravka u RH te su postupkom readmisije predani policijskim službenicima Crne Gore.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *