U Kazalištu Marina Držića održane dvije tematske predstave „Nasilje, za nasilje nema opravdanja“

621

U sklopu kampanje „Živim život bez nasilja“ danas su u Kazalištu Marina Držića održane dvije tematske predstave „Nasilje, za nasilje nema opravdanja“. Predstave su privukle veliki broj učenika sedmih razreda s područja Dubrovnika, a cilj predstave je upoznavanje mladih s oblicima nasilja, koji su mitovi o nasilju i kako jasno reći NE nasilju. Predstava je dio THE/ARTO projekta gdje se djecu educira kroz umjetnost, a koju su u Hrvatskoj pokrenuli poznati dramski umjetnik Zijah Sokolović i Dražen Šivak, glumac i asistent na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

Ovo je samo jedna od aktivnosti kojeg Ministarstvo unutarnjih poslova provodi na prevenciji nasilja. Naime, policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske su tijekom ožujka u svim osnovnim školama na području Dubrovnika održali predavanja učenicima sedmih razreda na temu nasilja, a ovakav vid prevencije kroz edukacije i umjetnost na području Dubrovačko-neretvanske županije se provodi već nekoliko godina i to zahvaljujući suradnji Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, ravnatelja osnovnih škola i Kazališta Marina Držića, odnosno lokalnoj samoupravi koji su uvidjeli važnost rane edukacije i aktivno se uključuju u ovu kampanju.

Kroz predavanja se učenicima ukazuje na različite oblike nasilja, gdje i kako mogu zatražiti pomoć i zaštitu, te o važnosti izgradnje kulture nenasilja i nediskriminacije, odnosno pozitivnih odnosa unutar obitelji kao i s okolinom.

Cilj ovih preventivnih aktivnosti je senzibiliziranje javnosti, a posebice mladih o problemu nasilja, ali i poticanje građana, osobiti žrtava, na prijavljivanje svih oblika nasilja.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *