U Kuli Norinskoj otkriveno Spomen-obilježje poginulim braniteljima iz Domovinskog rata

245

Župan Nikola Dobroslavić jučer je, kao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, nazočio na groblju Bagalovići u Kuli Norinskoj otkrivanju spomen-obilježja trojici poginulih hrvatskih branitelja – Ivici Pruscu-Jumi, Niki Jerkoviću-Primi i Mariju Nikoliću-Kišu, koji su izgubili živote kao pripadnici 116. brigade HV, 3. gardijske brigade te 4. gardijske brigade. Spomen obilježje je otkrio sin poginulog branitelja Ante Jerković, a blagoslovio vojni ordinarij mons. Jure Bogdan.

Svečanosti su nazočili članovi obitelji poginulih i njihovi brojni sumještani, a prigodno su se obratili i ministar obrane i potpredsjednik Vlade RH Damir Krstičević, saborski zastupnik i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Branko Bačić, državni tajnik i izaslanik ministra hrvatskih branitelja Ivan Vukić, načelnik općine Kula Norinska Nikola Krstičević te predsjednik Udruge veterana Domovinskog rata 1991 “Krvavac” Hrvoje Vučković, koja je i inicijator postavljanja ovog spomen-obilježja.

Župan Nikola Dobroslavić tom je prilikom čestitao UBDR 1991 “Krvavac” i općini Kula Norinska na inicijativi da se postavi ovo spomen obilježje jer, kazao je, naše junake moramo pamtiti. “Moramo se vladati njihovim primjerom i graditi ovu Hrvatsku onako kako su je oni zamišljali, onako kako su je branili oni koji su za nju dali žrtvu. Možda ponekad to i ne radimo najbolje, ali to nam je uvijek misao vodilja i tako moramo voljeti našu zemlju, takvu je moramo i hoćemo graditi jer drugačije ne može niti biti”, zaključio je župan.

Nakon otkrivanja spomen obilježja blagoslov i molitvu je predvodio vojni ordinarij mons. Jure Bogdan, a zajednički vijenac položen je u ime Republike Hrvatske, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnika grada i županije te obitelji poginulih.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *