U Mokošici novi gradski vrtić

656

Sklapanjem Ugovora o najmu objekta između Dječjih vrtića Dubrovnik i Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga stekli su se preduvjeti za otvaranje novog gradskog vrtića na području Mokošice.

Radi se o objektu samostana sv. Vinka smještenog na adresi Put na more u Mokošici nedaleko od Nautičkog centra ukupne površine 1589 metara kvadratnih, od čega na objekt otpada 214 m2, dok površina okućnice iznosi  1375 m2.

Kako bi se postojeća građevina prenamijenila u objekt za smještaj djece predškolske dobi Grad Dubrovnik će putem svog Upravnog odjela za izgradnju i upravljanje projektima provesti funkcionalnu adaptaciju prostora, a budući vrtić imat će kapacitet za smještaj tri vrtićke i jedne jasličke grupe uz zadovoljenje pedagoških standarda. Nekretnina je posebno pogodna za objekt predškolskog odgoja jer raspolaže i prostranim dvorištem za igru i vanjske aktivnosti polaznika vrtića. 

Sklapanjem ovog ugovora stvara se podloga za optimalniji rad Dječjih vrtića Dubrovnik na području Mokošice jer će se na jednom mjestu moći okupiti više grupa, trenutno raspoređenih u nekoliko manjih objekata.

Nakon što se provede adaptacija i opremanje prostora, očekuje se da objekt bio spreman za rad početkom iduće pedagoške godine.  

Inače, samostan sv. Vinka u vlasništvu je Provincije navještenja Gospodinova iz Splita, a ugovor o najmu objekta sklopljen je 7. ožujka na razdoblje od 10 godina s odredbom da najamnina u iznosu 7.000 kuna mjesečno počinje teći tek danom početka rada dječjeg vrtića.
 
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *