U NEUMU UHIĆEN MUŠKARAC KOJI JE PUCAO NA TAKSI VOZAČA

270

 

Uhićen je 23- godišnji muškarac iz Dubrovnika koji je sudjelovao u pucnjavi na 28-godišnjeg taksista u srpnju na predjelu Ploča. Kako nam je za Dubrovnik INsider potvrdio načelnik PU Dubrovačko-neretvanske županije, Ivan Pavličević, radi se o u suradnji hrvatske policije i policije BiH. – To je stvar Zagreba i Sarajeva i pravosudnih tijela. Može trajati deset dana, a može i mjesec, uhićenik se nalazi u ekstradicijskom pritvoru. 

M.B. je uhićen 16. studenog, a bit će izručen Hrvatskoj, jer nema državljanstvo Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, 18. srpnja, oko 00,45 sati, na predjelu Ploče u Dubrovniku, došlo je do pucnjave iz vatrenog oružja, a kojom prilikom je teško ozlijeđen 28-godišnjak. Pucnjavi je prethodio verbalni i fizički napad dvojice muškaraca s ozlijeđenim, a počinitelji su odmah nakon pucnjave pobjegli s mjesta događaja. Očevidom je u široj blizini mjesta događaja pronađeno odbačeno oružje kojim je počinjena pucnjava.

Kriminalističkim istraživanjem je vrlo brzo nakon samog događaja utvrđen identitet osoba, odnosno utvrđeno je da se radi o dvojici muškaraca u dobi od 23 godine od kojih je jedan s područja Dubrovačko-neretvanske županije, a drugi s područja Zagreba.

Oba počinitelja su kazneno prijavljena, jedan za kazneno djelo pokušaja ubojstva, a drugi za pomaganje u ubojstvu, ali su zbog bijega bili nedostupni policiji.

Spomenuti 23-godišnjak uhićen je temeljem međunarodne tjeralice i trenutno se nalazi u istražnom centru te slijedi postupak njegovog izručenja Republici Hrvatskoj.

Drugi počinitelj je za sada nedostupan policiji i za njim se i dalje provode intenzivne mjere traganja.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *