U OPĆINI KONAVLE RADI SE PUNOM PAROM: Do sljedeće sezone novi ulaz u Cavtat s magistrale

365

Sa skorim završetkom ovogodišnje turističke sezone, započeli su i mnogi radovi, pa tako se i u Cavtatu ovih dana radi punom parom. Osim prilazne ceste koja se radi na ulazu u Cavtat i koja je prijeko potrebna kako bi se rasteretio promet to jest normalno funkcionirao, na početku rive u Cavtatu gradi se i nova zgrada Općine, a načelnik Općine Cavtat, Božo Lasić nada se završetku radova do ljeta 2018. 

-Morali smo nastaviti s radovima prije završetka turističke sezone, a radi se o vrlo važnom objektu za Općinu Konavle i mještane. Gradi se nova zgrada Općine u čijem će sklopu biti placa, samoposluga te još par poslovnih prostora. Nadamo se da će radovi završiti do srpnja sljedeće godine.Do kraja ove godine bi trebali završiti s tako reći grubim radovima, te nakon toga prionuti radovima unutarnjeg uređenja-kazao je Lasić.

Iako radova nije bilo od lipnja do sredine rujna, Lasić je rekao da su sumještani itekako strpljivi te puni razumijevanja. 

-Apelirali smo na sve okolne sumještane, kad smo krenuli s radovima te zamolili za strpljenje iako tijekom sezone nismo imali radove. Svim ljudima, sumještanima bih zahvalio što su trpili neugodnosti tijekom ove turističke sezone-kazao je Lasić, misleći na nedovršeno gradilište. 

No, u Cavtatu se radi punom parom pa se tako osim nove zgrade Općine gradi i nova prilazna cesta na samom ulazu.

-Ta je investicija koju rade Hrvatske ceste vrijedna preko 20 milijuna kuna. Ima određenih problema, ali uskoro će se riješiti. Nisam siguran da će prilaz biti gotov do početka sljedeće turističke sezone, ali će svakako biti tijekom nadolazeće godine završen. Ovo je vrlo bitna investicija za Cavtat i Općinu. Desetljećima se čekalo na to rješenje i napokon su započeli radovi, a sve što se započne to se u konačnici i završi-kazao je načelnik Općine Konavle.

-Imali smo svaku turističku sezonu problem s ulaskom i izlaskom iz Cavtata. Čekalo bi se po 10-15 minuta i s novom prilaznom cestom bi se smanjilo čekanje te bi promet normalno funkcionirao. Cavtat ima pet hotela, privatnih smještaja i taj prilaz je bio prijeko potreban-zaključio je Lasić.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *