U ORGANIZACIJI SANJE PUTICE: Studenti Sveučilišta u Dubrovniku posjetili Hrvatski sabor

409

Voditeljica Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe, Sanja Putica primila je danas studente Sveučilišta u Dubrovniku, koji su posjetili Hrvatski sabor. Uz zastupnicu Puticu sa studentima su o obrazovnim, gospodarskim, ali i političkim temama razgovarali predsjednica Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Vesna Bedeković, potpredsjednik Odbora za gospodarstvo Domagoj Hajduković i predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić.

Zastupnica Sanja Putica  predstavila je rad u Hrvatskom saboru, naglasivši kako je otvaranje institucija prema građanima važan segment parlamentarnih aktivnosti. Sa studentima je razgovarala o važnosti lokalnih projekata koji doprinose ostanku mladih i zapošljavanju, posebno se osvrnuvši na daljnji razvoj Sveučilišta u Dubrovniku.

„Povezivanje obrazovnog sustava i gospodarstva ključ je daljnjeg uspješnog razvoja zemlje“, rekla je Putica.

Zastupnik Domagoj Hajduković  istaknuo je važnost komercijalizacije akademskih znanja i potencijala, odnosno njihovo stavljanje u funkciju. Potaknuo je mlade da koriste prednosti mobilnosti, ali i da se vrate i stečena znanja i ideje realiziraju u Hrvatskoj.

Zastupnica Vesna Bedeković je govorila o poticanju izvrsnosti kroz konkretne akcije i mobilnost mladih, kao izvrsnog načina da se vidi i usporedi što drugi nude. Također je naglasila važnost povratka mladih u Hrvatsku.

Zastupnik Branko Bačić je govorio o svom dugogodišnjem iskustvu zastupnika i općenito iskustvu djelovanja u politici i izazovima koje ono nosi.Nadalje, razgovaralo se o potrebi tehnološkog i digitalnog napretka, turističkim potencijalima, kurikularnoj reformi te korištenju sredstava iz fondova Europske unije.

Svi su se složili da se u tom segmentu mora raditi na osiguranju ljudskih kapaciteta za pripremu projekata koji bi se mogli financirati. U pratnji studenata su bili i njihovi asistenti među kojima i Stjepan Srhoj, dobitnik prestižne nagrade, koju najboljim mladim ekonomistima dodjeljuje Austrijska narodna banka.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *