U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 14 prometnih nesreća

188

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 14 prometnih nesreća, od kojih 7 s ozlijeđenim osobama u kojima je 1 osoba zadobila teške tjelesne ozljede dok je 7 osoba lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je 7 prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 397 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“. Tako je 185 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 13 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 37 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i 10 osoba koje su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

Od ostalih prekršaja izdvajamo 45 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja i 19 mjera poduzetih prema vozačima koji izvršili nepropisno pretjecanje.

Najveća koncentracija alkohola od 2,47 g/kg izmjerena je 51-godišnjem vozaču osobnog vozila dubrovačkih registracijakih oznaka, koji je u petak, 21. prosinca, oko 15,00 sati skrivio prometnu nesreću s materijalnom štetom u Ulici Gornji kono u Dubrovniku. Naime, isti je usljed alkoholiziranosti izgubio kontrolu nad vozilom kojim je upravljao te udario u vozilo parkirano s južne strane kolnika. Nakon prouzročene prometne nezgode, vozač osobnog vozila je zajedno s vozilom napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen u Mlinima i  zadržan u prostoriji za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva i protiv njega slijedi prekršajni nalog temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *