U proteklom tjednu zabilježeno je 9 prometnih nesreća

336

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je  9 prometnih nesreća, od kojih 4 s ozlijeđenim osobama u kojima je 5 osoba lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je 5 prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 449 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 146 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 43 mjere poduzete su prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 15 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i 7 osoba koje su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

Od ostalih prekršaja izdvajamo 31 mjeru poduzetu zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja i 12 mjera poduzetih prema vozačima koji tijekom vožnje nisu imali upaljena dnevna ili kratka svjetla.  

Tijekom vikenda, odnosno u noćnim satima petka, subote i nedjelje, na prometnicama cijele Policijske uprave dubrovačko-neretvanske proveden je pojačani nadzor prometa kada je evidentirano 197 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.  

Najveća koncentracija alkohola od 1,94 g/kg izmjerena je 40-godišnjaku koji zaustavljen u Ulici Điva Natali u Dubrovniku prilikom upravljanja motociklom dubrovačkih registracijskih oznaka, a za kojeg je također utvrđeno da nema položenu odgovarajuću kategoriju za upravljanje motociklom. Spomenuti 40-godišnjak je recidivist prometnih prekršaja koji je u posljednje dvije godine sankcioniran četiri puta.  

Komentari




Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *