U susret turističkoj sezoni održano predavanje turističkim vodičima

370

U prostorijama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske jučer, 24.svibnja održano je predavanje turističkim vodičima na temu samozaštitnog ponašanja turista.

Ova aktivnost koja se provodi već treću godinu u sklopu projekta „Sigurna turistička sezona“, koja ima za cilj prevencijom smanjiti broj kaznenih djela i prekršaja počinjenih na štetu turista koji posjećuju naš grad.  

Iako je Dubrovnik jedna od najsigurnijih turističkih destinacija u svijetu, ovim predavanjem policija želi ići i korak dalje, odnosno ukazati turističkim vodičima što je to turistički kriminalitet te kako potaknuti turiste da svojim ponašanjem spriječe mogućnost da postanu žrtve ovog oblika kriminaliteta, a najčešće se radi o kaznenim djelima krađe.  

Turističke vodiče su također zanimale teme koje se odnose na narušavanje javnog reda i mira od strane stranih državljana, ilegalni rad turističkih vodiča i slična pitanja.

Predavanje su održali policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika PU-e i Policijske postaje Dubrovnik koji su u sklopu navedenog projekta i u suradnji s „JP Libertas“ izradili letak/naljepnicu koja poziva građane na samozaštitno ponašanje u vozilima javnog gradskog prijevoza.  
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *