U utorak svečana dodjela diploma učenicima Udruge za promicanje prirodnih znanosti za školsku godinu 2020./2021.

1031

U utorak, 10. kolovoza 2021. godine u 19:30 sati na taraci Ljetnikovca Bunić Kaboga, održat će se svečana dodjela diploma učenicima Udruge za promicanje prirodnih znanosti u Dubrovniku. Na dodjeli će prisustvovati učenici koji su dobili stipendiju zaklade Caboga Stiftung koja je generalni sponzor Udruge. 

Udruga za promicanje prirodnih znanosti djeluje od 2015. godine te od tada aktivno djeluje u području prirodnih znanosti i pruža učenicima priliku da kroz predavanja i radionice stječu znanja i prakse. Udruga omogućuje mladima da kroz predavanja pristupe sadržajima, materijalima, naprednim znanjima čak i više godina unaprijed kako bi bili spremniji za željeni fakultet. Cilj je okupiti učenike koji žele učiti više, na zanimljiv i drugačiji način, kroz predavanja profesora, znanstvene izlete, predavanja gostujućih profesora i znanstvenika te vježbe u laboratoriju. Udruga želi učenicima dati dobru početnu poziciju na njihovim budućim fakultetima, neophodno znanje za uspješno studiranje, ohrabriti ih, potaknuti i pomoći da ostanu u svijetu prirodnih znanosti. 

Svi dosadašnji rezultati ne bi bili mogući bez gospara Iva Felnera, Zaklade Caboga Stiftung, bez posebnog zalaganja naših profesora Selme Čustović, Lucie Emanuele, Marlene Ćukteraš, Romane Capor, Marine Marege i Marija Puškarića. Udruga koristi ovu priliku da im se posebno zahvali te će i od sljedeće godine nastaviti s promicanjem znanosti i znanja jer samo stručnost i znanje pridonose napretku društva. Udruga će nastaviti i od sljedeće školske godine s predavanjima kroz koja učenici uče i proširuju svoje znanje. Učenici od sedmih razreda osnovne škole do trećeg razreda srednje škole imaju mogućnost prisustvovati predavanjima iz matematike, fizike, kemije i biologije.

Svi zainteresirani mogu se pridružiti i biti dio jedne lijepe znanstvene priče. 

Prijavnicu zainteresiranih može se pronaći na službenoj stranici Udruge za promicanje prirodnih znanosti. https://www.prirodne-znanosti-dubrovnik.com/ 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *