UDRUGA SIGURNOST U PROMETU: Europska noć bez nesreća, alkotestu pristupilo 60 sudionika

178

U provođenju akcije Europska noć bez nesreća koja se provela na području grada Dubrovnika, sudjelovalo je 6 studenata Sveučilišta u Dubrovniku, koji su u prosjeku imali 21 godinu, odnosno upravo ona fokusna skupina na koju smo ciljali prilikom provođenja akcije! Preventivna aktivnost se održala ispred dva kluba u Dubrovniku, caffe bara Street i noćnog kluba Revelin, dana 21/22.10 u vremenu od 22 do 03 sata!

Ukupno je testirano 60 sudionika. U pozitivnom okružju i opuštenom dijalogu anketara i sudionika, na trenutke smo imali i veći obujam sudionika za testiranje nego što smo to mogli fizički obraditi tako da je podjeljeno ukupno 70 narukvica za prepoznatljivost, a testirano je ukupno 60 sudionika od čega je 14 sudionika imalo kocentraciju alkohola 0.00 g/kg, podjednako 7 muškaraca i žena.

Po 3 zene i muškarca su imali kocentaciju alkohola ispod 0,5 g/kg, dok je ukupno 15 žena i i 25 muškaraca imao kocentraciju alkohola iznad 0,5 g/kg! Većina sudionika pozitivnih na alkotest je bila u rasponu godina života od 19-24 godine, njih 28! Najveća kocentracija alkohola od 3,03 g/kg, izmjerena je kod muškarca starosti 23 godine, dok je najveća kocentracija izmjerena kod žena od 2,00 g/kg, starosti od 20 godina!

Vjerojatno bi se aktivnost nastavila do jutra međutim osoblje je moralo zatvoriti lokal, iako su gosti još uvijek bili okupljeni ispred lokala! Isto tako voditelji lokala su izrazili zadovoljstvo provedenom akcijom i začudili se reakciji građana jer se testiranje pokazalo kao izvanredna animacija za goste i garantirani provod, smjeh i jednu opću pozitivnu atmosferu!

Najveći uspjeh provedene akcije je taj što se za vrijeme provodenja iste nije dogodila prometana nesreća, posebice sa vožnjom pod utjecajem alkohola!

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *