Uljem konoplje i lanom djelujte u borbi protiv raka

94

Stvarno terapijsko djelovanje se postiže pravilnim omjerom dobrih masnoća u sastavu ulja i u mješavini ljekovitih ulja konoplje (Cannabis sativa) i boljeg lana (Cammelina sativa) idealno se upotpunjuju kombinacija omega-6 (LA) i omega-3 (ALA) masnih kiselina i njihovih derivata. Činjenica je da smo svi u deficitu baš ove biljne prekusorske ali vrijedne alfa linolenske omega 3 masne kiseline, donosi dnevno.hr

Kod terapije ljekovitim uljima, stvarno terapijsko djelovanje se postiže pravilnim omjerom dobrih masnoća u sastavu ulja i u mješavini ljekovitih ulja konoplje (Cannabis sativa) i boljeg lana (Cammelina sativa) idealno se upotpunjuju kombinacija omega-6 (LA) i omega-3 (ALA) masnih kiselina i njihovih derivata. Činjenica je da smo svi u deficitu baš ove biljne prekusorske ali vrijedne alfa linolenske omega 3 masne kiseline. Naime nutritivno najvrijednija omega-6 masna kiselina je GLA (gama-linolenska) koja je u najvećem postotku prisutna u ulju konoplje, koje je njezin najbolji prirodni suplement.

Proupalni proces

S obzirom na vrlo zahtjevnu metaboličku pretvorbu u organizmu, njezin je biološki nastanak i bioraspoloživost uvelike ograničen te se zbog njenog nedostatka narušava opće zdravstveno stanje, a osobito pogoršava kod kroničnih metaboličkih poremećaja (dijabetes, tlak, dislipidemija, upale, rak…). Povećan unos omega-6 masnoća ne izaziva poželjne učinke u tijelu jer dovodi do značajnog povećanja arahidonske kiseline (AA), no ne i GLA, pa iz tog razloga preporučljivo je svesti izvor omega-6 upravo na konopljino ulje kako bi se metabolizam omega-6 masnoća usporio. Usporavanje metabolizma omega-6 masnoća ubrzat će metabolizam omega-3 masnoća koje će tada u najvećoj mjeri moći izazvati blagotvorni zdravstveni učinak. Treba napmenutii da maslinovo i suncokretovo, pa i kokosovo ulje zapravo nesadrže alfa linolensku, biljnu omegu 3 i na taj način zapravo narušavaju tanku ravnotežu između protuupalnih omega 3 masnih kiselina i proupalnih omega 6 masnih kiselina. I jedna i druga su esencijalne, naše tijelo ih nije u stanju proizvesti i neophodno ih je unositi putem predloženih hladno prešanih ulja.

Ostatak članka pročitajte ovdje.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *