U OŠ Montovjerna obilježen Dan civilne zaštite

541

Uoči 1. ožujka, kada se službeno obilježava Dan civilne zaštite, više od 200 učenika OŠ Montovjerna sudjelovalo je u stvaranju milenijske fotografije na kojoj su oblikovali znak civilne zaštite – plavi trokut u narančastom krugu, a snimili su i video te simbolu civilne zaštite dali i pokret.

Nakon impresivne milenijske fotografije učenika povodom Dana europskog broja 112, Osnovna škola Montovjerna, u suradnji sa Službom civilne zaštite Dubrovnik, na još zanimljiviji je način obilježila Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite u Republici Hrvatskoj.

Također, Osnovna škola Montovjerna je u suradnji sa Službom civilne zaštite Dubrovnik za sve nastavnike razredne i predmetne nastave prije dvije godine organizirala edukaciju o postupanju u slučaju potresa, nakon čega je škola nastavila kontinuirano educirati svoje učenike. Koliko su u OŠ Montovjerna ozbiljno shvatili važnost sigurnosti svojih učenika govori i činjenica da se vježbe evakuacije provode redovito, jednom mjesečno, te se nadamo da će uskoro svi slijediti ovaj dobar primjer.

Međunarodni dan civilne zaštite obilježava se 1. ožujka, kada je Generalna skupština Ujedinjenih naroda 1990. proglasila taj datum Međunarodnim danom civilne zaštite, kao sjećanje na dan kada je 1972. počela s radom Međunarodna organizacija za civilnu zaštitu sa sjedištem u Ženevi.
Ujedno je to datum obilježavanja i Dana civilne zaštite u Republici Hrvatskoj, koji se u RH obilježava od 1992. Odlukom Vlade RH o proglašenju Dana civilne zaštite Republike Hrvatske te je isti definiran Zakonom o sustavu civilne zaštite.Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *