Uz Dan Grada i Festu sv. Vlaha odana počast poginulim braniteljima

183

Odavanjem počasti poginulim braniteljima Grada Dubrovnika kod spomen obilježja na groblju Boninovo započeo je današnji program obilježavanja Feste svetog Vlaha i Dana Grada.

Vijence su u spomen na stradale hrvatske branitelje položili i svijeće upalili gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković u pratnji zamjenica Jelke Tepšić i Orlande Tokić te predsjednika Gradskog vijeća Marka Potrebice, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković u pratnji potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića, ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek i ministra hrvatskih branitelja Toma Medveda te župan Nikola Dobroslavić s izaslanstvom.

Vijenac je položio i gradonačelnik grada prijatelja Vukovara Ivan Penava sa suradnicima te predstavnici udruga branitelja i udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

Molitvu je predvodio don Ante Bulić, biskupski vikar za pastoral i župnik Župe sv. Petra.

Svečana sjednica Gradskog vijeća odvija se od 11 sati u Kazalištu Marina Držića, dok će se Festa sv. Vlaha svečano otvoriti u 15:30 ispred Zborne crkve Sv. Vlaha.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *