VEČERAS Misa na godišnjicu preminuća sluge Božjeg fra Ante Tomičića

140

U petak, 25. studenog u 19 sati u Biskupijskom svetištu Gospe od Milosrđa u Gospinom polju u Dubrovniku služit će se misa na godišnjicu smrti, spomendan i molitveni dan za skoru beatifikaciju sluge Božjeg fra Ante Tomičića. Misu će predslaviti fra Tomislav Hrstić, župnik i gvardijan u Rožatu. Nakon mise biti će prikazan dokumentarni film sa svjedočanstvima o svetosti života fra Ante Tomičića.

Kongregacija za kauze svetaca uvrstila je u kalendar diskusiju o kauzi za slugu Božjega Antu Tomičića, OFMCap., zavjetovanog brata hrvatske provincije za 13. prosinca 2022.,  objavio je generalni postulator fra Carlo Calloni u dopisu provincijalu Hrvatske kapucinske provincije sv. Leopolda Bogdana Mandića fra Juri Šimiću od 7. svibnja ove godine.

Generalni postulator izražava nadu “da će kauza za našega subrata Antu dobiti pozitivan sud savjetnikâ teologâ i tako nastaviti svoj iter do njegova proglašenja časnim slugom”.

Ante Tomičić rodio se u Ričicama 19. ožujka 1901. U novicijat je stupio 20. studenog 1920. Doživotne zavjete položio je u Splitu 11. veljače 1925. Tijekom 22 godine obavljao je službu sakupljača milostinje za svoju subraću, za školovanje mladih kandidata i za gradnju kapucinskih crkvi i samostana. U Dubrovniku je boravio 10 godina, a Rijeku je došao 5. rujna 1947. i ostao do 25. studenoga 1981. godine kada je preminuo na glasu svetosti. Postupak za proglašenje blaženim i svetim pokrenut je 2005. Dijecezanski proces za proglašenje blaženim sluge Božjega fra Ante Josipa Tomičića završen je 9. veljače 2014.

Opširnu biografiju fra Ante Tomičića može se pročitati na mrežnim stranicama Hrvatske kapucinske provincije sv. Leopolda Bogdana Mandića.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *