(VELIKA FOTOGALERIJA) PREDSTAVLJEN PROJEKT ‘ODABERI SPORT’: Mladi Mokošani se upoznali sa svim vrstama sportova

560

Projekt ‘Odaberi sport’ provodi se uz potporu Hrvatskog olimpijskog odbora, Grada Dubrovnika i Dubrovačkog saveza športova, a radi se o demonstracijama pojedinih sportova od strane djece sportaša i gostovanjem poznatih sportaša te se kroz ovaj projekt promiče i sportska kultura, olimpijska načela i motiviranje uključivanja djece u sport i sportske klubove.

-Ovdje smo se okupili da promoviramo sport i tjelesnu aktivnost koja je veoma važna pogotovo u ovoj dobnoj skupini, a to je od 1. do 4. razreda Osnovne škole te je to ujedno i vrijeme kad se djeca uključuju u sport. Htjeli smo im ponuditi cijelu lepezu sportova koji se mogu vidjeti u gradu Dubrovniku te da odaberu sport koji im se najviše sviđa-kazao je Vitomir Spasović, predsjednik Udruge Pokret-aktivan i zdrav te vanjski suradnik Hrvatskog olimpijskog saveza te nastavio:

-Ova dob djeteta je najbitnija za usvajanje nekog sporta te zdravog načina života. S odlaskom u školu djeca počinju sa sjedalačkim načinom života, tu su  i kompjuterske igrice i kompjuteri te je sve manje tjelesnih aktivnosti. Čak i u školi postoje predmeti poput informatike koji su napredni ali uvjetuju manjku tjelesne aktivnosti. Mi možemo doprijeneti samo na način da djecu uključimo u sport-kazao je Spasović.

Cilj projekta je motivirati i educirrati djecu da samostalno odaberu sport koji će im se najviše svidjeti, ali im najviše i odgovarati.

– Svjesni smo da je jako puno mladih uključeno u sport, ali još uvijek postoji i onaj dio mladih koji se još nije odlučio te im kroz ovakve manifestacije odaberu jedan od sportova koji im najviše odgovaraju-kazao je Maro Kapović, predsjednik Dubrovačkog saveza sportova.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *