(VIDEO) POSJETILI SMO FRIZERSKI SALON, POGLEDAJTE KAKO TO OD DANAS IZGLEDA…

438

S radom su danas počeli i frizeri, brijači, kozmetičari, fizioterapeuti, pedikeri i sve ostale uslužne djelatnosti u kojima se ostvaruje bliski kontakt s klijentima. Više odlazak frizeru neće izgledati kao nekad, nećete moći pokucati na vrata i pitati je li imaju vremena za vas, morate se prvo naručiti.

ZZJZ donio je pravila u ovoj za sve nas, neobičnoj situaciji. Ovo su neka od njih.

Za sve djelatnike i klijente prije ili neposredno nakon ulaska, na vidljivom mjestu, nužno je postaviti informacije o higijenskim postupcima i osigurati dostupnost dozatora za dezinfekciju ruku. 

Treba zabilježiti vrijeme ulaska osobe u salon, kontakt podatke (broj mobitela) i vrijeme napuštanja salona. Ta je informacija, u slučaju otkrivanja oboljelog koji je boravio u salonu u određeno vrijeme, potrebna epidemiolozima, kako bi što brže mogli identificirati i kontaktirati kontakte oboljelog te provesti mjere sprečavanja daljnjeg širenja infekcije. Stranke treba pravovremeno upozoriti da će im se usluga pružiti samo ako su suglasni ostaviti podatke za kontakt.

U prostorima čekaonice, odnosno ulaznim prostorima, pultovima za obavljanje plaćanja usluga te u radnom prostoru nužno je na raspolaganje postavljanje dozatora s dezinfekcijskim sredstvom (na bazi alkohola u koncentraciji ne manjoj od 70 %).

Sjedeća mjesta u prostoru za čekanje rasporediti tako da zadovoljavaju mjere fizičke udaljenosti, odnosno na minimalnim razmacima od 1 odrasle osobe koje su u salonu u pratnji malodobnog klijenta ako iz bilo kojeg razloga ne mogu čekati izvan prostora salona. Svi ostali klijenti koji dođu radi usluge čekaju svoj red izvan salona.  

U dijelovima salona preporučuje se postavljanje zaštitne pregrade od pleksiglasa ili pogodnog za redoviti čišćenje i dezinfekciju.

U salonima je potrebno osigurati minimalni međusobni razmak od metara između svih osoba koje se u jednom trenutku nalaze u prostoru izuzev klijenta i djelatnika za vrijeme pružanja usluge. smjerovima od svakog radnog mjesta.

Pri tome treba osigurati adekvatan prostor za kretanje. kreću unutar salona poželjno je označiti.

Uobičajeni ogrtači se preporučuju zamijeniti onim jednokratnima.

Sve prostorije treba prozračivati, čak i za lošeg vremena.

Ako se ne može osigurati minimalni razmak između klijenta i djelatnika od 1 i pol metra, klijent i djelatnik moraju nositi masku koja prekriva usta i nos.

Tijekom pružanja usluge, komunikaciju s klijentima treba svesti na minimum. Preporučuje se bezgotovinsko, kartično plaćanje.

Frizeri moraju prije odlaska na posao provjeriti imaju li povišenu temperaturu i u slučaju da izmjere temperaturu višu od 37,2  ili uz to imaju respiratorne probleme, ne smiju ići na posao i moraju se javiti obiteljskom liječniku.

Kako izgleda odlazak frizeru, za vrijeme Covid pandemije, pogledajte u našem videu.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *