VIJEĆNICI O OLGI MURATTI! Lujić: Je li ona stručnjakinja za krajobraznu arhitekturu?

469

Sedma točka dnevnog reda koja se tiče imenovanja Povjerenstva za verifikaciju Programa za provedbu državnog, javnog, otvorenog za realizaciju u jednom stupnju i anonimnog natječaja krajobrazne arhitekture za park Gradac u Dubrovniku izazvala je zanimljivu raspravu.

U posebnom fokusu bila je Olga Muratti (HSU) koja je ušla u Povjerenstvo. Inače, u Povjerenstvu će biti još resorna pročelnica Jelena Lončarić te zamjenica gradonačelnika Orlanda Tokić. Povjerenstvo će donijeti program temeljem čega će se raspisati natječaj. Amandman KLGB Srđ je Grad  da se Povjerenstvo proširi za dva člana,  predstavnika građana kotara Pile Kono i predstavnika iz Društva arhitekata prihvaćen je.

Mladen Gojun iznenađen je prijedlogom članova povjerenstva jer kako je kazao ‘nigdje nema krajobraznog arhitekta, a ima ih u Gradu’.

– Nije mi jasno zašto je Olga Muratti članica povjerenstva jedino ako nije stručnjak za krajobraznu arhitekturu, a to nitko nije znao – pitala je Dolores Lujić.

Gradonačelnik Mato Franković odgovorio joj je kako je Muratti predložio iz više razloga.

– Olga Muratti sigurno se susretala s mnogim upitima za park Gradac tijekom svog dugogodišnjeg rada u Gradskom vijeću, a ujedno mi je savjetnica i predstavlja mene u tom povjerenstvu – kazao je gradonačelnik.

– Drago mi je da je kolegica Doršner spomenula ulogu Duba. Pitajmo se zašto obnavljamo park Gradac. Je li se nešto dogodilo? Obnavljamo ga zato što za njega nismo marili. Sa žaljenjem moram konstatirati da obnova slijedi zbog nebrige za park i nedostatka političke volje da se što prije stavi na GV.  O ovome smo trebali raspravljati prije. Gradonačelniče ne razumijem što ste Olgu Muratti stavili? Bio bih puno sretniji kad bi tu bio neki beskompromisni borac za zelenilo i to što park treba biti. Imam apsolutno povjerenje u gospođu Lončarić jer se zalagala da ova točka može doći na GV – bio je kritičan Ljubo Nikolić.

Željko Raguž također se osvrnuo na postavljanje Muratti u Povjerenstvo, a istaknuo je kako Vrtlar nema svog predstavnika u Povjerenstvu.

– Cijenim gospođu Muratti, ali da mi gospođa Muratti bude prije predstavnika Vrtlara nikako ne prihvaćam – kazao je Raguž.

Unatoč negodovanju protiv Muratti na kraju je ipak jednoglasno donesen zaključak o imenovanju Povjerenstva za verifikaciju Programa za provedbu državnog, javnog, otvorenog za realizaciju u jednom stupnju i anonimnog natječaja krajobrazne arhitekture za park Gradac u Dubrovniku. 

Potrebica je na kraju dodao kako se nada da će Povjerenstvo opravdati povjerenje.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *