Strašan slučaj na splitskom sudu: Majka zbog silovanja vlastitog sina dobila četiri godine i 11 mjeseci zatvora

18 Rujan 2020
Autor :  

Županijski sud u Splitu proglasio je krivom 47-godišnju ženu zbog počinjenja dva kaznena djela nad vlastitim sinom. Riječ je o spolnom odnošaju koji se dogodio u vrijeme dok je dječak imao sedam godina, te spolnoj zlouporabi djeteta desetak godina kasnije. Zbog tih djela osuđena je na četiri godine i 11 mjeseci zatvora, piše Dalmacija danas.

Cijeli slučaj, piše portal, razotkriven je 2018. godine, kada je majka dječaka završila u zatvoru nakon čega joj je određena mjera zabrane kontaktiranja sa sinom. Ubrzo potom podignuta je i optužnica zbog seksualnog zlostavljanja.

ZA ŠTO JE OSUĐENA?

U današnjoj presudi, navodi portal, stoji da su se prva zlostavljanja odvijala tijekom 2007. i 2008. godine, kada je majka sinu, unatoč njegovom negodovanju, skidala odjeću te stavljala njegov spolni organ u usta.

Desetak godina kasnije, tijekom proljeća i ljeta 2018. godine, u desetak navrata ga je prisilila na spolne odnose, uz prijetnju da će ga fizički kazniti, ali i da će ga otjerati iz obiteljskog doma.

Žena nije bila na izricanju presude, a tijekom suđenja, piše portal, branila se izjavama kako je sve izmišljeno, odnosno kako je sina na sve nagovorio njen bivši suprug od kojeg se razvela prije 15-ak godina. Danas punoljetni mladić ne živi s njom.

 

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…