DUBROVČANI TVRDE: Ne daju nam u Konzum bez medicinske maske, KONZUM odgovara: Nismo donijeli takvu mjeru!

23 Ožujak 2020
Autor :  

Naši čitatelji nam javljaju kako im nije danas tijekom dana bio dozvoljen ulaz u Konzumove butige, onu pokraj Duba i u Gružu, bez medicinske maske. Bez obzira što su neki naši sugrađani imali priručne, doma napravljene maske, zaštitari su spriječili ulaz.

- Ispred Konzuma (Dub ispod pumpe) stoji security i ne pušta u dućan nikoga ko nema i masku i rukavice. Popodne sam se vratila u istu butigu s maskom i rukavicama i svjedočila dolasku 7 osoba koje nisu bile puštene unutra. Neka se izjasne svi trgovački lanci je li kupci moraju imati maske i rukavice i neka nam omoguće internetsku kupnju i dostavu ili preuzimanje, kazala je jedna Dubrovkinja kojoj danas nije bilo dopušteno ući u butigu i kupiti namirnice.

Povodom ovih tvrdnji naših sugrađana, poslali smo upit Konzumu, a njihov odgovor prenosimo u cijelosti:

U Konzumu nije donesena mjera o obaveznom nošenju zaštitne maske i rukavica od strane kupaca.

U skladu s odlukom Stožera od ponedjeljka 23. ožujka sve Konzumove prodavaonice u Hrvatskoj radit će od 8 do 17 sati. U svim je prodavaonicama organizirana i regulacija ulaska kako bi svakom kupcu bilo omogućeno da se pridržava propisane udaljenosti. Uz to, na blagajnama su postavljene oznake i upute o pridržavanju propisanog razmaka, a naši djelatnici i usmeno podsjećaju kupce da se toga pridržavaju. Osim održavanja razmaka, u skladu s pravilima i odredbama Stožera civilne zaštite RH, na prodajnim mjestima naši djelatnici ukazuju kupcima i na izbjegavanje bliskog kontakta i dužeg zadržavanja u prodavaonicama te davanje prednosti beskontaktnom plaćanju karticama, kao i korištenju beskontaktne mobilne aplikacije MultiPlusCard.

S ciljem dodatne zaštite kupaca te blagajnica i blagajnika, u svim našim Super Konzum i Maxi Konzum prodavaonicama te u većem broju Konzumovih kvartovskih prodavaonica kao dodatnu sigurnosnu mjeru uvodimo posebne prozirne pregrade od pleksiglasa. Na taj će se način smanjiti blizak kontakt na blagajnama, a da se pritom kupcima ni na koji način neće otežati plaćanje kupljene robe. Za djelatnike na blagajnama i sve ostale zaposlenike koji su najčešće u kontaktu s kupcima već smo ranije osigurali i zaštitne rukavice i maske te sredstva za dezinfekciju. U svim našim prodavaonicama, skladištima i upravnoj zgradi Konzuma od početka ove situacije poduzimamo i sve mjere preventivne zaštite sukladno preporukama nadležnih institucija. Tako uz redovite higijenske i sigurnosne procedure provodimo i pojačane higijenske i sanitarne mjere u lancu opskrbe, u prodavaonicama i uredskim prostorima te redovitu dezinfekciju blagajni, opreme i POS uređaja na svim prodajnim mjestima diljem Hrvatske.

Od prošlog tjedna u svim Konzumovim odjelima pekarnica proizvodi se obvezno pakiraju prilikom usluživanja kupaca, a na samoposlužnim pekarnicama, također, je moguće kupiti samo unaprijed zapakirane proizvode. Na odjelu delikatesa proizvodi se režu isključivo na zahtjev kupca, bez izlaganja unaprijed narezanih salama i sireva.

Zbog sigurnosti svih koji sudjeluju u procesu dizajna, tiska i distribucije, Konzum do daljnjeg neće tiskati svoj katalog, već će akcijske cijene isticati samo u trgovinama te u online izdanju.

Nastavljamo pratiti situaciju kako bismo adekvatno reagirali ako nastanu nove okolnosti koje bi zahtijevale dodatna postupanja.

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…